Ξύλινα Παιδικά Παιχνίδια: Γιατί να τα προτιμήσεις;

Ξέρουμε πως πάντα ψάχνεις το καλύτερο για το παιδάκι σου, και στο Up Up And Away ανακαλύπτουμε καθημερινά νέα μοναδικά προϊόντα για το παιδάκι σου. Τα ξύλινα παιδικά παιχνίδια είναι μια επιλογή που μπορεί να μην έχεις ακόμα γνωρίσει. Μάθε σήμερα γιατί πρέπει να τα προτιμήσεις για το παιδάκι σου και κάνε του το πιο υπέροχο δώρο.

 

Τα ξύλινα παιδικά παιχνίδια προσφέρουν πολλά προτερήματα στο παιδάκι σου, από μικρή κιόλας ηλικία. Γιατί όμως να τα προτιμήσεις για το παιδάκι σου;

  • Τα ξύλινα παιδικά παιχνίδια είναι περιβαλλοντικά φιλικά.

Τα ξύλινα παιδικά παιχνίδια κατασκευάζονται αποκλειστικά από πιστοποιημένο ξύλο βιώσιμης προέλευσης, ένα φυσικό υλικό χωρίς πλαστικά κατάλοιπα και πρόσθετα. Ως ένα οργανικό υλικό, από ανανεώσιμες πηγές, τα ξύλινα παιδικά παιχνίδια είναι βιοδιασπώμενα και μπορούν να ανακυκλωθούν. Για τα παιδικά ξύλινα παιχνίδια χρησιμοποιούνται μη τοξικά χρώματα, ή ακόμα και καθόλου χρώματα κατά την κατασκευή τους. Όλα τα παιδικά ξύλινα παιχνίδια είναι χειροποίητα, και αυτό είναι και το μεγαλύτερο προτέρημά τους σε σχέση με άλλες επιλογές. Τέλος, προσφέρουν στο παιδάκι σας την άμεση σύνδεση με την φύση, από μικρή ακόμα ηλικία.

  • Τα ξύλινα παιδικά παιχνίδια προσφέρουν εκπαιδευτικές αξίες.

Τα ξύλινα παιδικά παιχνίδια οραματίστηκε και ξεκίνησε να κατασκευάζει ο Ψυχολόγος και Πρωτοπόρος Εκπαιδευτικός Dr. Lawrence Mestyanek το 1976. Ο Lawrence Mestyanek ανακάλυψε μετά από πολλές έρευνες ότι τα ξύλινα παιδικά παιχνίδια μπορούσαν να βοηθήσουν σημαντικά τα παιδιά να ξεπεράσουν μαθησιακές δυσκολίες. Κατασκεύασε λοιπόν μια σειρά από παιδικά παιχνίδια στο γκαράζ του, με σκοπό να φέρει ριζικές αλλαγές στον τρόπο εκπαίδευσης των παιδιών. Ακόμα και σήμερα, τα ξύλινα παιχνίδια θεωρούνται από πολλούς ειδικούς στον κόσμο ως η κύρια πηγή αντιμετώπισης μαθησιακών δυσκολιών παιδιών.

  • Τα ξύλινα παιδικά παιχνίδια έχουν ανθεκτικότητα και μακροζωϊα.

Τα ξύλινα παιδικά παιχνίδια, λόγω του υλικού τους, αλλά και του χειροποίητου τρόπου κατασκευής, έχουν υψηλή ανθεκτικότητα και μακροζωϊα, ακόμα και στα πιο “δύσκολα” χεράκια! Η απλότητά τους, αλλά και συμπαγής κατασκευή τους, μπορεί να προσφέρει ατελείωτες ώρες παιχνιδιού χωρίς να ανησυχείτε για το παιδάκι σας, αλλά ούτε και για το παιχνίδι του. 

  • Τα ξύλινα παιδικά παιχνίδια ενισχύουν την κοινωνικοποίηση.

Τα ξύλινα παιδικά παιχνίδια ενθαρρύνουν την αλληλεπίδραση των παιδιών μεταξύ τους, μέσα από το πνεύμα ανταλλαγής και της ομαδικής εργασίας. Ακριβώς επειδή τα ξύλινα παιχνίδια δεν παράγουν ήχους ή αλληλεπίδραση, επιτρέπουν στα παιδιά να φτιάχνουν έναν δικό τους μοναδικό κόσμο από ήχους, φανταστικές καταστάσεις ή ακόμα και φανταστικά περιβάλλοντα. Τέλος, τα ξύλινα παιχνίδια ενισχύουν την εμπλοκή του παιδιού σε παιχνίδια ρόλων, οικοδόμησης, ακόμα και στην ευαισθητοποίησή του για τους χώρους και το κοινωνικό σύνολο.

Τα ξύλινα παιχνίδια συμβάλλουν στην αποτελεσματική φυσική, πνευματική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού. Με τον συνεχή εμπλουτισμό των ξύλινων παιχνιδιών που προσφέρονται σήμερα, τα ξύλινα παιδικά παιχνίδια είναι ένας νέος κόσμος που σας περιμένει να τον ανακαλύψετε!

 

Δείτε όλα τα ξύλινα παιχνίδια εδώ!

Επωφεληθείτε 10% Έκπτωση με τη συνδρομή σας, στο Newsletter του UpUpAndAway.gr

Συμπληρώστε τη διεύθυνση email σας.